Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 12:35 - За Blog.bg или защо от караниците никой не печели.
Автор: nosense Категория: Хоби   
Прочетен: 3513 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 20.06.2011 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Blog.bg е нашият квартал – нека помогнем да бъде по-хубав!

 

imageВсеки път, когато вляза в Блог.бг си мисля за него като за нашият квартал. Едно място в което различни хора „живеят“ по някакъв съвместен начин. И всеки ден когато влизам виждам едни малки „между съседски“ войни, които де факто не носят полза на никога, дори и на тези които ги започват!

 А всъщност това върху което трябва да се замислим не е как да се скараме с нашият „съсед“ а как да направим нашето „кварталче“ по хубаво!

 Blog.bg като платформа е същото като един квартал. „Общината“ в случаят Инвестор.бг ни е дала едно местенце на което може да се „заселим“ и да живеем както на нас ни хареса.

Какво всъщност се случва в нашата собствена „къщичка“ е наш проблем, когато обаче почнем да „дигаме шум“ да „дразним съседите“ да си „тупаме килимите върху прането на съседа“ то ние замърсяваме не само нашата „къщичка“ но и тази на „съседа“, както и на целият „квартал“!

Ако се замислите обаче ще разберете, че всички този шум не е само проблем на потребителите, а може да се превърне в проблем и на нашият „квартал“.

Предоставяйки ни това място за ползване, Инвестор правят инвестиции в инфраструктура.

Ако в един квартал това са пътища, водоснабдяване и канализация, градинки и т.н. то в интернет се вкарват пари в сървъри, трафик, модерация (колкото и да не я обичаме).

Обаче като всяко начинание и това трябва да изкарва пари за да е смилено, и ще се съгласите с мен, никой от вас няма да отиде да прекопае градинката на съседа само защото е готино!

Превръщайки Blog.bg в едно място за караници съществува голям шанс, разните хора дето плащат за реклама там, да не се изкефят и да спрат да рекламират. А ако няма пари, няма причина да има и Blog.bg защото всичко това струва пари!

 

Замисляли ли сте се кой иска да плаща за да рекламира там където всички се карат?

Аз самият съм в ИТ бизнеса. Консултирам някой хора как да правят онлайн бизнес, имам два проекта които в които участва www.donesimi.com и www.shipito.bg, и повярвайте ми, колкото и да са малки ми костват адски много усилия!

А представете си какво става с блог в която дневно има стотици нови постинги, хиляди коментари и една голяма група от хора които се карат! Колко ресурси струва това?
 

Всъщност какъв е бизнес модела в Blog.bg, какво печелим ние авторите и те – блога!

На първо място, всички ние печелим внимание! Моят личен блог има около 20-30 посещения дневно, а тук получавам около 120-140 посещения!

Някой блогъри ги забелязах, че направиха собствени блогове, писаха, писаха и пак се върнаха защото на техните лични страници няма толкова посетители!

И да ако искам да бъда прочетен и проследен от повече хора тогава публикувам тук!

 

Какво печели Blog.bg това което печели е място за реклама! И с тази реклама се плащат сървъри, трафик и т.н. И ако не се изкарват пари от тази реклама, ами най-вероятно този сайт няма да го има! И ако си мислите, че от един блог се изкарват милиони, може да попитате някой от най-популярните автори в www.topbloglog.com колко пари е изкарал от блога си!

 

А сега да си поговорим и за перспективите.

image

Какво може да се случи в нашето „кварталче“, за да е по-красиво!

На първо място можем да престанем да се караме, кой е по-по-най, да запретнем ръкави и да направим нещо смислено!

Като за начало да спрем да се караме! Защото караницата е само пилеене на време в глупости! Ако някой ви обиди – пишете на модераторите, ако някой псува – пишете на модераторите, ако имате проблем – пишете на модераторите! Пишете им на майла а не в блога! Там едва ли хората ще могат да ви видят! Аз съм пробвал и двете, и след e-mail ми отговориха много по бързо!

 

Второ – нека да пишем по качествено и по интересно, и не само стихове! Да и поетите има кой да ги чете, но нека има и друго съдържание. Ако сте поет, разкажете как ви е хрумнала идеята за едно стихотворение, какво ви е вдъхновило, какво очаквате, или просто споделете как е минал денят ви! Ако сте експерт в някаква област, пишете за нея! Не само ще получите уважение на хората, но ще помогнете на много други да решат своите проблеми!

 

С какво Blog.bg може да е полезен на нас.

 

Ако сте проследили последните ми постинги, ще видите на колко много събития ходих през последните седмици благодарение на мой публкации в блога!
Бях на концер на Стинг с билети от Туборг, бях на парти организирано от Хайникен, бях и на няколко конференции за които ще ви разкажа друг път.

 

Все повече компании опитват да се представят пред блогърите. Защо го правят, може да прочетете в тази статия:

http://nosense.blog.bg/lifestyle/2011/06/15/blogyr-s-nov-ford-focus.765493

Какво обаче можем ние да спечелим от това?

Инвестор.бг, ако сте поглеждали статистиката, са втората или трета по големина интернет медия в България! Замисляли ли сте се колко рекламодателя имат? Предполагам много! И ако тенденцията е да се канят блогъри на различни мероприятия, кои е най-лесният начин да достигнеш до тях?

Май май Blog.bg разполага с най-много блогъри в България! Уви обаче, ако ме попитат кого аз бих поканил, ами май не се сещам точно кого! Та кой иска вечно мрънкаш човек на своето парти? Вие бихте ли поканили такъв?

А когато влезете в Blog.bg какво виждате? Весели и усмихнати хора с мили и интересни статии? Едва ли! Поне аз не виждам и ще се радвам да ме поправите ако греша!

И тук е моят призив! Моля ви, нека направим заедно blog.bg едно място в което наистина можем да изразяваме себе си! Едно място от което да лъха положителна енергия и да го превърнем в едно място от което всички да имаме полза!

Пък ако Туборг или Хайникен ни поканят на бира, или на концерт, или Форд ни дадат да покараме новият Ford Focus, то нека да е награда за това, че сме бели самите себе си!

image  




Гласувай:
8



1. jadeeyedmermaid - Поздрави
17.06.2011 21:14
Много приятен постинг :)
цитирай
2. nosense - Благодаря
17.06.2011 22:09
Благодаря,

Старая се да обяснявам нещата каквито са, поне според мен. Дразни ме, че много хора приемат дадено пространство за даденост, а не се питат какви ресурси коства на дадена компания да направи такова нещо.

А и искам всички да печелят! Ако не се стараеш няма как да се получат нещата, но хората искат всичко на готово, а това няма как да стане!
цитирай
3. valsodar - Добре си изложил фактите - съгласен ...
18.06.2011 01:08
Добре си изложил фактите - съгласен съм с казаното от теб.
Ако времето, което се губеше за простотии се влагаше в труд, обликът на сайта би бил коренно различен, за което те подкрепям. Все още вярвам, че може да бъде добър сайт със силни, Истински блогъри.
Май под блогър двамата с теб разбираме едно и също?
цитирай
4. kaktuscho - Поздрав за поста.
18.06.2011 13:47
Дано вече да е по-спокойно .... :)
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930