Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 15:50 - Crossfit - Всяка секунда се брой!
Автор: nosense Категория: Хоби   
Прочетен: 4443 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 08.07.2011 15:59


Crossfit тренировки – Ние не тренираме с машини, ние ги създаваме!
Това е един от популярните надписи които стоят в Crossfit залите.
А какво точно е Crossfit ще ви разкажа накратко сега.

imageКросфит системата за тренировки е измислена пре 80те години на 20 век от американец на име Грег Гласмън. В началото, тя е била използвана в системата на специалните части и армията. В нейната основа е максимално натоварване на тялото докато изцедим и последните му сили.

В България въпросната тренировъчна програма е по извесна за спортуващите като „Функционално трениране“ заради това, че натоварва тялото по всички възможни начини като развива комплексно цялата телесна мускулатура.

Всъщност една Кросфит тренировка може да включва упражнения с тежести, упражнения със собствен тегло както и бягане и катерене.
Именно по тази причина аз съм избрал Crossfit като една от системите с които поддържам формата си. На първо място за разлика то заниманията във фитнеса, Кросфита ми дава много по голямо разнообразие а същевременно ме държи много по фокусиран, тъй като между отделните упражнения и серии няма почивка.
От друга страна натоварва тялото ми максимално и това ми помага да почувствам че настина съм тренирал!

Другата основна причина да харесвам Кросфит е, че за разлика от фитнеса тук целта не е да изглеждаш голям и масивен а по скоро да поддържаш тялото си в добра форма. Като под добра форма се има в предвид не само да си добре орелифен, да работиш с много килограми и да си издържлив но и същевремено развива координация и културата на движение, което също е много важно при мен.




Третата причина да използвам тази система за тренировки е опита ми като лекоатлет. Все още сравнително активно се занимавам с този спорт. Продължавам активно да бягам, а желанието ми е да се справя с маратонска дистанция от 42 километра за време под три часа и половина. По тази причина тренировки от този тип, развиващи всички мускули в тялото, експлозивна сила и издържливост са много важен аспект от моят тренировъчен режим и за това гледам да наблягам на този тип подготовка.



Това е моят опит с този тип тренировки. А тъй като има доста добри статии по темата, предпочитам да ви ги споделя, от колкото да се опитвам да достигна тяхното ниво.

На първо място бих ви препоръчал да прочетете тази в BB-Team:
http://www.bb-team.org/articles/3808_kakvo-predstavlyava-krosfit#axzz1RVv3MwzY

imageАко ви допадне това което представлява Crossfit то може да погледнете и официялният сайт на адрес www.crossfit.com от където може да се запознаете с тренировъчните методи както и с упражненията на денят.

Ако сте решили да се занимавате с него и си търсите място където да тренирате или хора с които да споделяте то може да погледнете форума на BB-team насочен именно към този вид тренировки.
Той е на следният адрес:
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/50

А ето и няколкo Facebook групи по темата:
http://www.facebook.com/pages/Crossfit-Bulgaria/127558537328977
http://www.facebook.com/yulisgym


И не на последно място, за да ви заразя малко повече по темата, а и за да ви мотивирам ви
препоръчвам да хвърлите едно око на клиповете които публикувам под този постинг!








Гласувай:
4




Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Hello!
02.02.2012 14:32
Hi! my name is Jully. I would like to meemeet respected attendant :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930