Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 10:30 - За Кмета, Ректора и изборите
Автор: nosense Категория: Политика   
Прочетен: 5132 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 20.04.2011 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Велико Търново не е същият град който беше!

За съжаление обаче това е само част от нещо като предизборна програма. Много хубави неща ама само на приказки.

Как реално седят нещата във Велико Търново.


 

Кмет

imageЗа Румен Рашев могат да се кажат много неща но малко са хубавите.
На първо място – подпомогна да се презастрои града. Безспорно близките му отношения с предприемачи като Дончо Карайванов, Илия Илиев от „Илстрой“ помогнаха Велико Търново да се превърне в едно хубаво китно бетонно градче.

Какво още направи – развива яко бизнеса във Велико Търново. Благодарение на една фирма собственост на синът му и дъщерята на Любо Велчев подпомогна доста добре развитието на почистването на Велико Търново. Нашият град днес блести от чистота благодарение на милионите дадени на господин Велчев и неговата фирма „Скорпион Секюрити“.

Сега пак фирма на Любо Велчев спечели и павилионите за сладолед в центъра на Велико Търново. Вярно малко се по сбиха на входа на общината ама няма значение. Нищо че процедура – Пръв преварил, пръв заварил май е най-новата система за конкуренция в икономиката ни! Споменах ли връзката на дъщерята на Любо Велчев и синът на кмета?

А да, и май тоя Люво Велчев имаше някакво вземане – даване с една гора над Картала, едни яки момченца дето пробваха да сплашват протестиращите там и някакви други такива.

image
 

Общински съвет

 

Е тук вече е весело. Ситуацията е хвани един удари другият.

Да започнем с Иван Величков Иванов – Иван от печатница „Би“. Два пъти правят акции в печатницата му и два пъти намират фалшиви винетки. Това няма значение – той продължава да е общински съветник. Трябва да споменем и участието му в една и съща организация с Алексей Петров – Съюз за Стопанска Инициатива. Както и факта, че неговата фирма получи поръчката от президентството за изработката на една серия от билборди без дори да има производствени мощности за това.
 

Стефан Николов Стоянов – Стефчо Усмивката. И тук весело, предните избори беше от една партия, на следващата от Атака, след това го низвергаха от там и сега е „независим“. т.е. - от него нищо не зависи. Няколко пъти го проверяваха от строителният контрол за една къща за гости на Арбанаси. Първо беше достроена не както трябва, после се оказа че и май нямала разрешение за хотел и други интересни неща.
 

Ивайло Любенов Иванов – Иво Вафлата – Побой над полицай, неплащане на заплати, паркиране където му хареса, изобщо всичките неща които могат да охарактеризират един от съвременните „бизнесмени“
 

Милен Василев Михов – ВМРО – освен да бият сектанти в Бургас и да правят факелни шествия във Велико Търново, представителите на ВМРО много добре се справят и в управлението на общински имоти в полза на частни лица.
 

Благодарение на Милен Михов общинско предприятие „Пазари“ се развива много добре, но добре за Красимир Гърдев, Владислав Радев и другите в орбитата на ЦБА Асет мениджмънт.
Вярно когато съпругата ти работи във въпросната фирма е малко трудно да бъдеш безпрестрастен.

Драгни Стефанов Драгнев - за старият кмет на Велико Търново няма какво да говорим. Всеки знае как са се развивали нещата покрай него. Името му се спряга покрай една таксиметрова компания, както и покрай една от фирмите занимаваща се активно с продажба на цигари във Велико Търново.

imageПламен Анатолиев Легкоступ – ректора на Великотърновският университет. Човекът повече известен с мис ВТУ Facebook и с някой снимки които породиха спорове около това до колко ректора и академичната общност трябва да на общи снимки по заведенията а не в аулите.
Интересното е, че г-н Легоступ се спряга като една от евентуалните кандидатури за кмет. Благодарение на силното лоби на ВМРО, което е и една от причините изборите за ректор да а толкова опорочение, е възможно да достигне до това място. Естествено ако кандидатурата му е подкрепена от ГЕРБ, което е напълно възможно. И без това в едно свое изказване Цветан Цветанов каза, че е отписал възможността Велико Търново да е с кмет от ГЕРБ, така че предстоят интересни битки.

Румяна Иванова Брайнова-Бузева - Бившият главен архитект на община Велико Търново и настоящ подсъдим заедно с кмета Румен Рашев. Ясно е, че без помощта на госпожа Бранова много неща нямаше да се случат във Велико Търново. На всички е ясно каква е властта на един главен архитект.

Другите фигури в местният парламент са предимно лица без собствена идентичност. Попаднали там благодарение не на личните си качества а по скоро на подходящата партиина листа.

Е има и някой черни овце в цялата схема, като общинският съветник Румен Димитров или пък Мирко Робов. Двамата всеки път се явяват като интересни фигури във всички напрегнати дебати. И май почти винаги са в ситуацията на борещи се с вятърни мелници. Дали действията им са породени от чисти помисли никой не може да каже. Но определено трябва да се пише една червена точка на Румен Димитров и Робов за това, че вадят на бял свят документи и дела които другите се опитват да прикрият!

 

В следващите ни постигни ще се опитаме да представим още интересни неща от живота във Велико Търново. И ще видим как едни близо 600 хиляди евро, по една трансгранична програма, ще отидат в ръцете на едни момчета който хал хабер си нямат за нито едно от нещата с които са се захванали, но пък за сметка на това имат близки връзки с един заместник кмет!


 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Интересно описание !
20.04.2011 14:50
Елин Пелин казваше : Двамата кметове са у затворо , третият сака да излязат , че да ги замести !
Благодаря за изчерпателния материал!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930