Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 13:42 - За феновете на качествената музика
Автор: nosense Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3128 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки човек си има някаква мания, освен часвониците, за мен това е и качествения звук. Малко преди коледните празници, получих за тест една аудио система, която тепърва ще се налага в България. Става дума за  Wi-Fi уредбата на Sonos.

Какво всъщност представлява Sonos 5, модела който получих за тест. Това е самостоятелен плеър, на който може да пускате музика през безжичната мрежа от различни устройства - компютър, таблет или мобилен телефон. Освен всичко това, може да вържете няколко такива устройства, в различни помещения и да ги управлявате самостоятелно или по отделно.

image

Качество на звука

Определено качеството е на много високо ново, особено когато се касае за уредба с компактни размери. В тялото има два говорителя за високите честоти, два за ниските и един субуфер, за басите. Пробвах системата с всякаква музика, като се започне от Вивалди и Верди, минем през Бъди Холи, Рей Чарълз и Нюорлианския джази, минем през рока на 70 и диското на 80 и приключим с Валя Балканска. В интересн на истината, пробвах всякакви варианти, за да изкривя звука, но така и не успявах. Дори и не тотлкова качествени MP3-ки не се получава изкривяване. В интерес на истината, не съм проверявал дали има процесор който да подобрява качеството, но определено се забелязва подобрение в звученето им.

Интерфейс

Тъй като системата се управлява от софтуер е необходимо да го инсталирате. Има версии за Windows, iOS и Андройд и Mac. Инсталацията е лесна, а за да тръгне всичко е необходимо да се натиснат само два бутона и всичко е вързано. Като цяло, имам съвсем леки забележки по отношение на интерфейса, но предполага, че като съберат обратна връзка ще направят подобрения.

И накрая...

Това което мога да кажа е, че при първа възможност мисля да се сдобия с това чудо. Освен всичко горе изброено, една от опциите която ми допада супер много е, че има огромно количество радиостанции, от всички точки на света, които може да слушаш през интеренет. Така успявам да намеря и музика, която никога не е била издавана в България. Също така, ако имате две такива системи, може да ги вържете да работят като стерио система. 

В клипчето накрая на поста може да видите какви са предимствата на самата система. А ако искате повече информация, може да погледнете на сайта на Киров Хай Енд или на страницата на Sonos.bg






Тагове:   системи,   система,   качество,   hifi,   уредби,   Sonos,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930